Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yakushi Kabuto

yakushi-kabuto.jpg kabuto.jpg

Yakushi Kabuto

Születésnap: Február 29.

Horoszkóp: Halak

Magasság: 176.2 cm (Shippuuden: 177 cm)

Súly: 65 kg

Kor: 19-20 éves (Shippuuden: 23 éves)

Vércsoport: AB

Hovatartozás: Konohakagure, Avarrejtek

Rang: Genin

Azonosítószám: 012140

Hajszín: Ezüstös

Szemszín: Fekete

Képességei: Chakura no Mesu – Chakraszike

Doton: Mogurakagure no Jutsu – Föld elem: Rejtett Túrás technika

In’yu Shoumetsu - Sebpusztítás

Kuchiyose no Jutsu – Shinobi idézés

Kuchiyose: Edo Tensei – Shinobi idézés: Tisztátalan világ

Meisaigakure no Jutsu – Kaméleon technika

Nehan Shouja no Jutsu – Nirvana temploma

Sen’eijashu – Rejtett árnyékkígyók

Sen’ei Tajashu – Árnyékkígyó-kéz

Sennin Moudo - Bölcs forma

Senpou: Muki Tensei - Bölcs forma: Szervetlen Reinkarnáció

Senpou: Hakugeki no Jutsu - Bölcs forma: Fehér Sokk technika

Shikon no Jutsu – Halott lélek technika

Shousen no Jutsu – Gyógyító technika

Kabutora egy Nonou nevű medikus apáca ninja talált rá a Kikyou-szoros közelében. Emlékei elvesztek, sem saját nevére, sem a szüleire nem emlékezett. Nonou a szárnyai alá vette őt s elvitte a konohai árvaházba, ahol jómaga is dolgozott. A fiúnak a Kabuto nevet adta. Később már Kabuto is szerves része lett az árvaház működésének, gyógyító technikákat tanult el gondviselőjétől, hiszen nagyon szegények voltak. Kabuto már kiskora óta rosszul látott, de nem volt pénzük szemüvegre, így Nonou nekiadta a sajátját. Kapcsolatuk lassan olyan szorossá vált, hogy anyjának is őt tekintette már.

Nonout régebben „Sétáló Hajadonként” emlegették, az ANBU Gyökér egyik legkitűnőbb shinobija volt, de ’visszavonult’ és gyerekek gondozásába kezdett. Ennek ellenére Danzou, a Gyökér alapítója megbízta azzal, hogy szivárogjon be a Rejtett Kőbe és szerezzen információt a terveikről, különben megvonják az árvaház támogatását. Ezenfelül egy ott élő gyereket is követelt, mivel meghalt az egyik embere s pótolni kellett a létszámhiányt. Kabuto önként jelentkezett a feladatra.

Miután Kabuto elhagyta az árvaházat, Nonou könyörgött Danzounak, hogy engedjék vissza közéjük. Danzou végül beleegyezett, de azzal a feltétellel, ha egy bizonyos valakit megöl. A célszeméllyel a Rejtett Kőben csaptak össze és a rövid harc után Nonou halálos sebet kapott. Ez a személy pedig Kabuto volt. Danzou hosszútávú agymosást végzett Nonoun, így ő nem ismerte fel Kabutot. Feladata az volt, hogy Konoha egyik árulójával végezzen. A fiú meggyilkolására pedig azért volt szükség, mert túl jó kém lett, a Gyökér tartott tőle. A Gyökér arra az esetre is felkészült, hogy Nonou fog nyerni, ezért odaküldték Orochimarut is, hogy végezzen a túlélővel. Ám Orochimaru maga mellé állította Kabutot és ők ketten végleg otthagyták Konohát.

Kabuto igazi arcát nehéz megállapítani, mivel szadista, de emellett udvarias és segítőkész ember, száraz humorral. Élvezi, ha lelkileg kínozhatja az ellenfeleit, általában az emberek gyengeségeivel kapcsolatban szokott támadni. A Negyedik Shinobi Világháborúban inkább meghagyta a feltámasztott zombik személyiségét, hogy mentálisan csapást mérhessen az ellenségre. Még mestere is megmondta, hogy Kabuto egy nagyon gonosz ember. Orochimarut nagyon tiszteli, dühös lesz, ha valaki tiszteletlenül beszél vele. A Shippuudenben egyesült a teste Orochimaru chakramaradványával, így ereje megnőtt és a külseje is megváltozott. Szövetkezett továbbá az Akatsukival is.