Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csapatok

Céljuk végrehajtása érdekében az Akatsuki két fős csapatokra osztódva járja a világot és keresi a jinchuuriki-ket. A csapatok közös tulajdonsága, hogy tagjai különböző módon, de hasonlítanak egymásra.

 

Hoshigaki Kisame és Uchiha Itachi

 

kisaita.jpg

Ellentétben a legtöbb Akatsuki csapattal, Itachi és Kisame viszonylag jól kijönnek egymással, csapatmunkájuk ereje már a debütáló részekben megmutatkozott. A közösen eltöltött idejük alatt sikerült kiismerniük egymást. Múltjukban közös, hogy mindketten parancsra gyilkolták le saját társaikat. Feladataik közé tartozott a négy-, nyolc-, és kilencfarkú jinchuuriki elrablása, utóbbi kettő azonban sikertelenül végződött. Itachi halála után Kisame nem kapott új társat.

 

Deidara és Sasori

 

deisaso.png

Az Akatsuki művészei két különböző dologban látják a szépséget: Deidara számára a pillanatnyi mulandó, a robbanás jelenti a művészetet, míg Sasori szerint az örökké fentmaradó tárgyak, a bábok mutatják meg az alkotó tehetségét. Irónikus módon mégis Sasori a türelmetlen, és szeret mindent minél hamarabb befejezni, Deidara pedig hosszúra nyújtja a dolgokat. Kettejük ellentétes gondolkodása gyakran a csapatmunka rovására megy. Feladatuk az egyfarkú elrbalása volt, amelylet sikeresen teljesítetettek.

 

Orochimaru és Sasori

 

orosaso.jpg

Mielőtt Deidara csatlakozott volna a szervezethez, Sasori társa Orochimaru volt. Sasori állítása szerint nagyon jól dolgoztak együtt, de Orochimaru árulása után már végezni akart egykori partnerével.

 

Deidara és Tobi

 

deitobi.jpg

Sasori halála után Deidara új partnere Tobi lett, aki gyerekes viselkedésével gyakran partnere agyára ment. A köztük lévő ’mester-újonc’ kapcsolat azonban nem ment a csapatmunka rovására, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy sikeresen elkapták a háromfarkút. Deidara halála után végül Tobi is felfedte igazi személyiségét.

 

Hidan és Kakuzu

 

hidakaku.png

Hidan és Kakuzu csapatmunkája minden kétséget kizárólag a legrosszabb, mégis ez a csapat bizonyul a leghalálosabbnak. Kakuzu-nak rengeteg partnere volt már a csatlakozása óta, de sorra kivégezte őket valamilyen oknál fogva, Hidan-t azonban nem lehet megölni különleges képessége miatt, így Kakuzu számára ideális társnak bizonyul. Hidan, a vallásából kiindulva, imád pusztítani, és nagyon heves vérmérsékletű, de Kakuzu ellen ő sem tehet semmit, mert egyrészt erősebb nála, másrészt „öt élete van”. A két csapattagot igencsak bosszantja, hogy nem tudnak végezni a másikkal, így állandó közöttük a feszültség. Hoshigaki Kisame tréfásan csak „Halhatatlan Kombónak” nevezi őket. Feladatként a kétfarkú elfogását kaptál, amit sikeresen végrehajtottak, ám Naruto-ék csapatával később már nem bírtak el.

 

Konan és Pein

 

konanpein.png

Az eredeti Akatsuki-ból csupán ők ketten, Konan és Pein maradtak meg. Yahiko halála után Pein vált Amegakure vezetőjévé, Konan pedig helyettesévé, „Isten angyalává”. Egyedül Konan volt tisztában Pein titkával, s társa halála után elhagyta a szervezetet.

 

Taka

 

taka.jpg

Egy rövid ideig tartó periódusban a Sasuke által alapított Taka is a szervezet része volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapat tagjai teljes jogú tagokká nem váltak, mivel nem kaptak gyűrűt, dezertálásuk hamar be is következett. Sasuke az erő miatt fordult Tobi felé, akitől azt az utasítást kapta, hogy rabolja el a nyolcfarkú jinchuuriki-jét Felhőrejtekből. Habár a feladat sikertelennek bizonyult elvégzése után Sasuke kijelentette, hogy nem áll szándékában tovább közösködni, Tobival továbbra is kapcsolatban maradt, amíg meg nem szerezte az Örök Mangekyou Sharingan szemeit.